Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Societat

Jazz amb la ‘Manco’ a Vil·la Rosario

El parc municipal de Vil·la Rosario acull aquest divendres 14 de juny un concert de jazz a cura del grup Swing 26. L’actuació queda inclosa dins del cicle musical 'Jazz amb la Manco', que enguany arriba a la seua 7ª edició impulsat per la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat.

El concert del grup alcoià Swing 26 tindrà lloc a partir de les 23 hores i l'entrada és gratuïta.

Banyeres acull el XV Aplec de les Danses

Dissabte 1 de juny és la data en la que Banyeres de Mariola acull la celebració del XV Aplec de Danses dels Pobles de la Mariola amb la participació de distints grups procedents de les poblacions situades als voltants de la Serra Mariola.

Els actes començaran a les 18.45 hores amb un Cercavila dels grups participants des de la Font Bona a la Plaça Major, passant pel monument a Sant Jordi situat als peus del castell. A partir de les 19.30 hores hi haurà Danses des de la Plaça Major fins a la Plaça dels Plàtans. A l’arribada de totes les poblacions participants es ballarà la Jota de Banyeres. Finalment, a partir de les 23 hores, hi haurà un sarao de balls tradicionals al parc municipal de Vil·la Rosario.

La celebració de l’Aplec de Danses va nàixer en 2005 quan els pobles de la Serra Mariola van acordar realitzar aquest trobada amb un caràcter anual i itinerant. Banyeres de Mariola ja va ser l’amfitriona de l’Aplec en l’any 2008.

La millora de l’oratge afavorix una normal celebració de les festes

Negre, molt negre s’albirava el devenir de les festes de Moros i Cristians 2019 quan l’amenaça de la continuïtat de la presència de la ‘gota freda’ planejava en l’ambient al llarg del Diumenge de Glòria. La reunió urgent de la Comissió de Festes anunciava l’acord de la celebració de l’Ofrena de flors i l’Àngelus per al dia següent a l’interior del temple de Sta. Maria i la suspensió del Concurs de Bandes ‘Godofredo Garrigues’ «degut a causes alienes», que no eren altres sinó la mateixa dificultat d’organitzar i ubicar als nombrosos músics a l’interior del temple.

Així les coses, sols restava esperar què podia deparar la celebració de l’Entrada. La millora meteorològica va determinar que a mitjan matí del 22 d’abril els ‘whatsapps’ començaren a bullir als telèfons mòbils anunciant la realització de l’Entrada, però amb la particularitat que començaria a les 18 hores i que el Cercavil·la se celebraria en la nit del 24 d’abril.

Bé fóra per la millora del temps, bé per l’anunci de la factible realització de l’Entrada o, tal vegada, per ambdós motius, el que va resultar cert és que l’ànim dels banyerins, que sospiraven amb una la normal i lògica celebració de les festes, va canviar per complet. Conscienciats per les circumstàncies, el desenvolupament de l’Entrada va resultar àgil, brillant i vistós, donant peu a què les capitanies oficials de Maseros i Marrocs mostraren al públic assistent la brillantor dels seus seguicis.

El dia de St. Jordi amaneixia amb un lleuger vent dianer i amb l’ànim renovat de realitzar per part dels festers/es participants una espectacular diana, com així va resultar, determinant el jurat qualificador que els Estudiants i les esquadres femenines de Pirates i Marrocs van ser els mereixedors de les millors distincions dianeres. Un acte que, any rere any, va incrementant el reconeixement apassionat de festers i paisans.

I a partir d’ahí, festa i més festa. Inclús, respectada per la pluja, la qual va fer acte de presència en la vesprada del dia del patró en moments anteriors a la celebració de la Desfilada infantil. Participació nombrosa de festers/es en la Processó i dins d’una certa lògica i normalitat en els actes de dispar dels dies de Moros i Cristians i 25 d’abril, malgrat que s’haguera de recollir la pólvora en el matí del dia de St. Jordi. Sens dubte, un vertader contrasentit que es d’esperar no es torne a produir mai més en el futur.

Per últim, l’apoteosi del final de festa del 25 d’abril al Morer i confirmat a l’ermita del St. Crist que deixa sis capitanies oficials per al 2020 en les filaes dels Cristians, Estudiants, Moros Vells, Marrocs, Pirates i Califes. Als que han de ser els protagonistes de la festa en l’any vinent, la més sincera enhorabona i, pel que respecta a filaes i festers, a seguir treballant per engrandir més, si cap, aquest llegat col·lectiu.

La Comissió de Festes reajusta el desenvolupament dels actes dels dies 21 i 22 en funció de la previsió de pluges

La Comissió de Festes de Sant Jordi, reunida en sessió extraordinària a partir del migdia del dissabte 20 d’abril, ha aprovat reajustar el desenvolupament dels actes festers més importants a celebrar-se els dies 21 i 22 d’abril en funció de la previsió de pluja per aqueixos dies.

A la reunió han assistit membre de la Comissió de Festes, Confraria de Sant Jordi, presidents i capitans de les filaes havent acordat que el diumenge 21 d’abril el trasllat de la imatge de St. Jordi es realitzarà a les 19 hores des de l’ermita del sant a l’església. Es baixarà sense les andes i sense bandes de música. Al cancell de l’església es col·locarà el sant a les andes i farà la seua l’entrada al temple parroquial acompanyat de les capitanies i les banderes de les filaes.

El dilluns 22 d’abril, en cas de pluja, la Junta de la Confraria de Sant Jordi estarà a l’església perquè tota aquella persona que ho desitge puga dipositar el seu ram de flors des de les 10.30 a 12.00 hores, acudint directament al temple. El res de l’Àngelus es realitzarà dins de l’església parroquial com també el Concurs de bandes de música ‘Godofredo Garrigues’.

Per últim, es comunica que el diumenge per la vesprada, i en vistes a organitzar la desfilada de l’Entrada, i d’acord amb una predicció meteorològica més aproximada, ja es definirà com es portaran a terme els actes següents.

Els Contrabandistes guanyen el 44é concurs de fanals festers

La filà de Contrabandistes ha aconseguit el primer premi del 44é Concurs de fanals festers en rebre un total de 196 punts. Els Estudiants i Califes s’han endut el segon i tercer premi en aconseguir 192 i 191 punts, respectivament, en un acte que enguany s’ha celebrat en el matí del dissabte 20 d’abril al maset dels Estudiants amb gran afluència de festers de les distintes filaes.

Un súper Contrabandiste, el qual haurà de sobreviure a 5 dies de festa seguits, és el motiu que ha convençut al jurat qualificador per atorgar-los el primer premi, mentre que la figura satírica en pla Godzila del l’alcalde de festes, Ignacio Ferre Garrido, així com un bust del president dels Califes, Rafael Vicedo Alal, preguntant-se on estan els membres de la seua filà a l’hora d’eixir als actes, han estat els motius mereixedors del segon i tercer premi.

La resta de filaes ha dedicat les seues obres a temàtiques diverses, predominant l’actualitat com el 25é aniversari del concert de música festera que organitzen els Moros Vells, la normativa cada vegada més restrictiva en la festa per part dels Pirates, el pensat i fet dels Cristians, la celebració del 50 aniversari de l’Himne a la festa per part dels Jordians, la remodelació de les grades de l’església per part dels Marrocs i les millores al seu maset pel que fa als Moros Nous han estat les temàtiques tractades enguany.

 

Pàgina 1 de 114

Aproven el 100% dels estudiants presentats a la selectivitat
dissabte, 15 de juny de 2019
El 100% dels estudiants de l’IES Professor Manuel Broseta presentats a les proves PAU ( Proves d’Accés a la Universitat) han superat aquests... Llegiu-ne més...
Jazz amb la ‘Manco’ a Vil·la Rosario
dijous, 13 de juny de 2019
El parc municipal de Vil·la Rosario acull aquest divendres 14 de juny un concert de jazz a cura del grup Swing 26. L’actuació queda inclosa dins... Llegiu-ne més...
Celebració de Llirauca 2019 i inauguració de l’exposició Paraules pintades
dijous, 13 de juny de 2019
El diumenge 16 de juny se celebra una nova edició de Llirauca, la IV Jornada del llibre, la paraula i la música, activitat que es desenvoluparà al... Llegiu-ne més...
Dissabte 15 de juny es constituïx la nova Corporació Municipal
dimarts, 11 de juny de 2019
El dissabte 15 de juny se celebrarà el primer ple de la Legislatura 2019-2023. Es tracta del Ple d’Investidura on els nous regidors i regidores... Llegiu-ne més...
Maig afavorix que 262 persones troben feina a l’Alcoià-Comtat
dimecres, 5 de juny de 2019
La xifra de l’atur ha baixat en 262 persones a les comarques de l’Alcoià i El Comtat al mes de maig, segons publica el Servei Valencià... Llegiu-ne més...
El projecte “Ressaca de lletres” rep un premi de la Facultat d’Economia de València
dimarts, 4 de juny de 2019
El projecte “Ressaca de lletres”, del qual és autora Natalia Francés amb la col·laboració de Rafael Pérez, alumnes de la matèria... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte