Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Política

Diari de campanya: el PP presenta la candidatura local i Compromís realitza el 1r acte de campanya

José Carlos Molina, candidat del Partit Popular a l’alcaldia

El Partit Popular de Banyeres de Mariola ha donat a conèixer en la vesprada del dilluns 15 d’abril que José Carlos Molina Benítez serà el candidat a l’alcaldia per aqueix partit polític.

En un acte celebrat a la Casa de Cultura , el PP ha presentat al candidat popular així com als membres que componen la llista electoral que estarà integrada per Agustín Rodríguez Lorenzo en segon lloc, Pilar Clemente Conejo en el tercer, Vicente Molina Molina en el quart, en el cinqué María Dolores Gil López, Pilar Albero Asensio figura en el sisé lloc, Vicente Albero Ferre en el seté i a continuació hi figuren Francisco Llopis Sempere, els regidors Jorge Silvestre Beneyto i Elena Vilanova Calatayud de la legislatura que finalitza, l’ex regidor Raúl Puerto Castelló, l’ex alcalde Antonio Belda Valero i, per últim, Maruja Francés Navarro tanca la candidatura.

Segons s’ha expressat en un breu comunicat a través de les xarxes socials, es tracta de «gent profundament coneixedora de les realitats del poble i carregats d'il·lusió, així com amb ganes de treballar per Banyeres de Mariola».

Un café amb el candidats de Compromís

Aitana Mas i Rafael Climent, candidats de Compromís a les Eleccions Autonòmiques, han visitat Banyeres de Mariola en la vesprada del dimarts 16 d’abril per realitzar un acte de campanya en una coneguda cafeteria sota la fórmula novedosa de “Fes-te un café amb els candidats”, mitjançant la qual el públic assistent ha pogut fer-los preguntes en relació a la propera comtessa electoral del 28 d’abril .

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Diari de campanya: Un inici de campanya electoral al ralentí

A la mitjanit de divendres va començar la campanya electoral per a les Eleccions Generals i les Autonòmiques sense que a Banyeres de Mariola quasi s’haja constatat, fins el moment, el dispositiu mediàtic característic a l’hora de donar a conèixer les particularitats i principals punts programàtics que cada partit vol fer arribar a l’electorat.

Passada la primera nit de campanya oficial, sols el Partit Popular ha fet ús de les cartelleres municipals per realitzar la primera enganxada de cartells. És de suposar que les altres formacions polítiques aprofitaran el cap de setmana per secundar el tradicional inici de campanya amb els caps de cartell de cada formació.

Quant a la realització d’actes oficials de campanya, per ara sols Compromís anuncia la convocatòria de l’acte “Fes-te un café amb els candidats”, prevista per al dimarts 16 d’abril, a partir de les 16.30 hores a la cafeteria Rebombori, amb els candidats autonòmics Aitana Mas i Rafa Climent, així com Ignasi Candela, candidat per Alacant al Congrés dels Diputats en les Eleccions Generals.

Igualment, i pel que fa a les Eleccions Locals previstes per al proper 26 de maig, sols Compromís i el PSPV-PSOE han fet públiques les candidatures de Josep Sempere i Fernando Sempere, els quals repetixen al front dels seus respectius partits, sense que el Partit Popular ni Ciudadanos hagen comunicat de moment quins seran els seus caps de llista.

Fernando Sempere torna a encapçalar la llista electoral del PSOE per a les municipals

L’Agrupació Local del PSPV-PSOE de Banyeres de Mariola ha elegit de nou a Fernando Sempere Huertas en la darrera assemblea del partit per tornar a encapçalar la llista per a les Eleccions Municipals del 26 de maig.

Els afiliats i simpatizants del PSPV-PSOE confíen novament en Fernando despres dels darrers 4 anys junt a Conxi Garrido en l’Ajuntament,  on han aportat el seu treball, les idees i els coneiximents a l’Equip de govern que pertanyen. Per part de Conxi, en l’area de parc i jardins, ecoparc, neteja viària i industria, i quant a Fernando, com a segon Tinent d’alcalde, regidor de festes, obres i serveis, aigües, sanejament, enllumenat i cementiri.
Els socialistes expressen que volen fer una candidatura «amb gent plena d’il·lusió i amb ganes de treballar pel poble i que el PSOE puga estar novament aportant idees i nous projectes en un govern d'esquerres, prop dels ciutadans, escoltant i arreplegant els suggeriments, que sempre s'han intentat dur a terme».

Josep Sempere repeteix com a candidat de Compromís en les Eleccions Municipals

Josep Sempere i Castelló ha estat elegit candidat a l'alcaldia pel grup Compromís a les Eleccions Municipals del pròxim 26 de maig. El col·lectiu local de la coalició l'ha triat per unanimitat i Josep Sempere ha acceptat encapçalar de nou la candidatura per segona vegada. Josep Sempere és natural de Banyeres de Mariola i té 41 anys. És diplomat en Magisteri i llicenciat en Psicopedagogia i ha exercit com a mestre a l'escola pública. Els últims quatre anys (2015-2019) ha treballat al capdavant de l'Ajuntament de Banyeres com a alcalde. També ha exercit de vicepresident primer de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat durant la legislatura que ara acaba.

Una vegada s'ha fet oficial el seu nomenament, Josep Sempere s'ha mostrat «content pel suport rebut, no només pels membres del col·lectiu local de Compromís, sinó també pels nombrosos veïns i veïnes de Banyeres», que li l'han fet patent el recolzament en els darrers mesos. El candidat declara que està «molt il·lusionat per optar a revalidar la confiança de les persones del seu poble des d'una perspectiva valenciana i de progrés per a seguir avançant en els projectes que es troben en procés d'execució, com el nou aulari d'infantil o el centre d'Alzheimer». El candidat ha manifestat que «aquesta legislatura que ara acaba ha servit per passar de les paraules als fets, complint les principals promeses que s'havien fet, com eren escoltar el veïnat i articular nous espais de participació, informació i transparència».

Pel que fa a la candidatura completa, Compromís treballa en la conformació d'una llista transversal, participativa i inclusiva per agrupar el major nombre de sensibilitats i que totes les persones puguen sentir-se representades. Quant al programa de propostes, la Coalició Compromís està elaborant-les i, de la mateixa manera que en la campanya anterior, convidarà a participar totes les persones que vulguen aportar-les en banyeres.compromis.net.

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola aprova els Pressupostos 2019

En el ple extraordinari celebrat el passat 17 de gener, l'Ajuntament ha aprovat els pressupostos municipals per a l’any 2019, els quals arriben als 11,3 milions d’euros destacant en el capítol d’inversions el nou Centre Alzheimer i la construcció d’un nou aulari d’Educació Infantil com a principals inversions, les quals es troben subvencionades per la Diputació i la Generalitat.

L’alcalde Josep Sempere va fer l'exposició dels comptes en nom de l'Equip de Govern municipal comentant que «les despeses han sigut ajustades al màxim en la majoria de les partides pressupostàries» i que «L'Equip de Govern vol fer patent el seu rigor en el control pressupostari». També va assenyalar que aquest any se celebraran les Eleccions Municipals el 26 de maig, fet que ocasionarà que el pressupost per a 2019 s’aplique entre el final d'aquesta legislatura i el començament de la pròxima. En conseqüència, i atesa aquesta circumstància, s'han confeccionat «uns pressupostos bàsics respecte a les despeses ordinàries, ja què l'haurà d'executar el nou Govern Municipal resultant de les eleccions».

El pressupost d'ingressos i despeses per a 2019 és d'11.345.723,80 euros i, tot i que l'IPC anual de 2018 ha pujat l'1'2 %, l'Equip de Govern ha decidit congelar els impostos municipals per quart any consecutiu. L’alcalde ha qualificat els pressupostos com a «prudents» pel que fa a les previsions, però cal remarcar l'ingrés de més de 300.000 € per part de Diputació d'Alacant per a la construcció del Centre de Dia per a Malalts d'Alzheimer a la Residència de Majors i més de 3 milions d'euros per part de la Generalitat Valenciana per a la construcció del nou aulari d'Educació Infantil al CEIP Alfonso Iniesta, a la Font Bona, així com la construcció d’un trinquet annex dins del Pla Edificant de la Conselleria d'Educació.

Com en exercicis anteriors, s'ha donat una atenció especial a la vessant educativa, cultural, esportiva i, de manera important, aquella relacionada amb el benestar social dels veïns i veïnes de Banyeres de Mariola. Segons Sempere, «les línies mestres són l’estabilitat pressupostària, el principi de sostenibilitat financera i el seu caràcter social». L'alcalde ha detallat l'apartat de despeses, entre les que es troben les de personal laboral, personal a través de convenis, cursos, tallers, activitats de joventut, activitats d'educació i formació, servei de neteja d'edificis, conservació de parcs, jardins i de l'àrea d'acampada, voluntariat de Protecció Civil, recolzament del comerç local, ramaderia, seguiments arqueològics, aportacions a la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat o quotes de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i del Consorci de Bombers, entre altres.

Altres inversions se centraran en la millora de les instal·lacions esportives urbanització i infraestructures inversions en parcs i jardins i la implantació de l'Administració electrònica. També s'inclouen en aquest capítols l'ampliació del Cementeri, la finalització de la reforma del Museu Valencià del Paper, la col·locació d'aparells d'aire condicionat al Teatre Principal, un nou despatx per a Serveis Socials, la pavimentació del llavador municipal, les millores a la teulada i pintada interior del Mercat Municipal, l’asfaltat de carrers, el soterrament de línies de cablejat elèctric, la compra de maquinària nova per a la brigada d'obres o determinades millores en la il·luminació i actuacions puntuals a la xarxa d'aigua potable i del clavegueram.

Pàgina 1 de 62

PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019: CAPITANIES VOLUNTÀRIES DE DRET
dijous, 18 d'abril de 2019
Maseros: A Vicente Llopis Tudela li va impactar la capitania de son pare en l’any 1987 i fruit d’aquella experiència il·lusionant es va dir a... Llegiu-ne més...
PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019. CAPITANIES PER LA FILÀ
dimecres, 17 d'abril de 2019
Moros Vells: La Junta Directiva presidida per Hermógenes Fernández Esteve també estrena enguany les dues anualitats de manament al front de la... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: el PP presenta la candidatura local i Compromís realitza el 1r acte de campanya
dimarts, 16 d'abril de 2019
José Carlos Molina, candidat del Partit Popular a l’alcaldia El Partit Popular de Banyeres de Mariola ha donat a conèixer en la vesprada del... Llegiu-ne més...
PROTAGONISTES DE LES FESTES DE MOROS I CRISTIANS 2019. CAPITANIES PER LA FILÀ
dilluns, 15 d'abril de 2019
Cristians: Els Cristians són una de les huit filaes de Banyeres de Mariola que enguany afronten les festes sense tindre capità. Per a la presidenta... Llegiu-ne més...
Diari de campanya: Un inici de campanya electoral al ralentí
divendres, 12 d'abril de 2019
A la mitjanit de divendres va començar la campanya electoral per a les Eleccions Generals i les Autonòmiques sense que a Banyeres de Mariola quasi... Llegiu-ne més...
Paloma Martínez: «La festa és un món de símbols i signes complementaris»
diumenge, 7 d'abril de 2019
El Teatre Principal acollia a partir del migdia del diumenge 7 d’abril la celebració de l’acte d’Exaltació de Capitans i Bandereres i el... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte