Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Política

El PSOE nega que haja negociat les retribucions amb Compromís

El grup municipal del PSOE, integrat pel regidor Fernando Sempere, ha desmentit els comentaris extesos a les xarxes socials que asseguren la negociació de les retribucions per càrrecs polítics entre l'actual equip de govern i el PSOE.

Els socialistes comenten que «en cap moment l'augment de les retribucions dels membres de la Corporació Muncipal per l’assistència a plens, juntes de govern i comissions informatives són per a beneficiar o afavorir a l'antic soci de govern, ja que són comentaris totalment falsos». Afig la nota informativa que «les remuneracions que es percebran des d'ara pels diferents grups municipals provenen de la decisió única i exclusiva de l'actual govern format per Compromís i cal recordar que tenen la majoria absoluta».

En el cas concret del grup municipal PSOE, «sols hi ha un regidor i haurà d'anar a totes les comissions, a tots els consells, ser el portaveu, assistir a tots els actes, etc. Quan arribe al límit salarial, haurà d'anar, a partir d'eixe moment, de manera gratuïta. És evident que la feina d’un regidor no serà la mateixa que si estigués repartida entre més persones, com és el cas del grup municipal PP».

En aquest sentit, el PSOE recorda que «en l'anterior legislatura, la regidora de Ciudadanos estava en la mateixa situació que ara el regidor del PSOE». De la mateixa manera, «cal manifestar que el PSOE ha votat en contra de la proposta de l’alcaldia respecte al règim retributiu i les indemnitzacions dels regidors de la Corporació Local».

Així mateix, el representant del grup municipal PSOE ha renunciat a l'alliberament oferit per Compromís per a formar part del seu govern des de la mateixa nit electoral. Si el regidor socialista tinguera algun interés econòmic, haguera acceptat aquesta proposta entre altres, com la d'assumir la regidoria de cementeri. « Si el regidor socialista tinguera algun interés econòmic, haguera acceptat aquesta proposta entre altres, com ara, la d'assumir la regidoria de cementeri».

El nou Govern municipal fa públic el seu organigrama

El nou Govern municipal de Compromís ha donat a conèixer quin ha de ser l’organigrama del nou Ajuntament, a falta de completar la composició de les deferents comissions informatives, així com la representació política en els diferents òrgans i consells municipals que es realitzarà en el primer plenari ordinari de juliol.

Rocío Alfaro serà la 1ª Tinent d’Alcalde; Beatriz Francés, 2ª Tinent d’Alcalde; Carlos M. Miró, 4t Tinent d’Alcalde. La Junta de Govern estarà formada per l’Alcalde Josep Sempere i els 4 tinents d’alcalde, tot i que es contempla que també podran assistir a les sessions Ester G. Revert, Mario Martínez i Lorena Ferre. Les reunions se celebraran amb periodicitat setmanal els dimarts a partir de les 8.30 h.

Pel que respecta a la designació de delegacions, Rocío Alfaro s’encarregarà de Serveis Socials, Comité d’Agermanament amb Campan, Comerç, Mercat i Transparència. Beatriz Francés s’ocuparà de Festes, Protocol, Patrimoni i Turisme. David Ruano serà el responsable d’Esports, Joventut, Promoció Econòmica i l’Agència de Desenvolupament Local (ADL). Carlos Moisés Miró dirigirà Sanitat i Consum, Seguretat i Trànsit, Protecció Civil i Medi Ambient. Ester G. Revert serà la responsable de Personal, Indústria, Neteja i Residus Urbans, Parcs i Jardins i Noves Tecnologies. Mario Martínez estarà al front d’Obres, Cementeri, Enllumenat , Aigües i Sanejament. Lorena Ferre s’ocuparà d’Educació, Agricultura, Zona d’acampada i Participació ciutadana. Finalment, l’alcalde Josep Sempere dirigirà les àrees d’Hisenda, Urbanisme i Cultura.

L’ Ajuntament compra l'antic Cine Mariola

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha adquirit l’antic Cine Mariola. L’import de l'operació té un cost de 550.000 euros provinents dels fons municipals.

Tot i que la notícia ja havia estat publicada per alguns mitjans de comunicació, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola no havia realitzat cap comunicat oficial sobre l’adquisició de l’antic Cine Mariola per part del municipi degut a la coincidència del tancament de l’operació de compra amb la passada campanya electoral, sent la voluntat de l’Equip de Govern de no interferir en el procés electoral.

Pel que respecta al seu futur ús, en primer lloc s’efectuarà un estudi tècnic de l’edifici i més endavant, subsanades algunes deficiències, es veuran totes les possibilitats d'utilització que té l'espai encara que, segons han indicat fonts municipals, tot apunta a que pot tindre un caràcter multifuncional que permetrà la realització de distintes classes d’espectacles.

L’edifici va ser construït en la dècada dels 50 del segle passat com a Cine Mariola. Va tindre més de 30 anys d’activitat com a sala de projeccions amb una primera etapa com a cine d’estiu descobert. Darrerament, va ser adquirit i reconvertit en restaurant, tot i que ja feia uns anys que es trobava en una situació d’inactivitat.

Josep Sempere consolida l’alcaldia amb els vots de Compromís i PSOE

La nova legislatura local 2019-2023 arrancava en el matí del dissabte 15 de juny amb els vots dels huit membres electes de Compromís per Banyeres de Mariola als que s’ha sumat el vot de Fernando Sempere, únic representant del PSOE, qui ha renunciat a presentar la seua candidatura a l’alcaldia. José Carlos Molina, portaveu del Partit Popular, ha obtingut els 4 vots del seu grup.

En un acte no absent d’emocions a flor de pell en nomenar-se vivències i records a companys de l’anterior etapa, en el matí de dissabte començava de forma oficial la nova legislatura de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola que tindrà de nou a Josep Sempere Castelló al front del consistori. Per a Sempere, «la nova legislatura suposarà una major responsabilitat personal al seguir sent l’alcalde, la qual seguirà estant marcada per la política d’escoltar als veïns i veïnes, treballar per les persones buscant el benestar social i amb el màxim respecte al medi ambient, a més de comptar amb una administració més participativa i transparent caracteritzada pel diàleg, la pluralitat i la participació».

En la seua al·locució , l’alcalde reelecte agraïa als votants de Compromís la confiança dipositada en el projecte en consolidar-se la idea que «un govern d’esquerres també és possible a Banyeres de Mariola». Sempere obria la porta de la participació als dos grups de l’oposició amb l’oferiment de regidories, «si així ho desitgen», tenint com objectiu la consecució dels principals punts programàtics del nou govern que se centren, en major grau, en la construcció d’un nou aulari d’Educació Infantil, el nou centre per a persones afectades per l’alzheimer o la millora del poliesportiu municipal, entre d’altres.

José Carlos Molina, portaveu del Partit Popular, indicava que el resultat de les eleccions relegava al seu partit «a exercir el paper d’oposició», que serà «constructiva» en tots aquells projectes que «siguen bons per al benestar i progrés del poble, sent crítics amb aquells que no primen l’interés general». Així mateix, esperava «generositat per part d’un equip de govern majoritari», desitjant-li «sort perquè també serà la nostra».

Per la seua part, Fernando Sempere, representant del PSOE, glossava la bona sintonia haguda en l’anterior equip de govern. No obstant, «obtenir sols un regidor en les eleccions del 26 de maig significa una derrota molt dura després del treball i esforç realitzat pel nostre grup polític en la passada legislatura, però cal assumir el resultat perquè el poble ha indicat que el nou paper del PSOE és estar en l’oposició».

El plenari de constitució de la nova Corporació Municipal començava a les 11 del matí del dissabte 15 de juny. La Taula d’edat quedava constituïda per Vicente Molina, regidor del PP, i Bea Francés, regidora de Compromís, com a membre de menor edat. A continuació, els 13 nous regidors i regidores han jurat o promés el seu càrrec, imposant-los posteriorment l’alcalde l’escut que els acredita com a nous membres de l’Ajuntament.

 

Dissabte 15 de juny es constituïx la nova Corporació Municipal

El dissabte 15 de juny se celebrarà el primer ple de la Legislatura 2019-2023. Es tracta del Ple d’Investidura on els nous regidors i regidores juraran o prometran els seus càrrecs i s’elegirà el nou alcalde de la Corporació Municipal.

L’acte tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Banyeres de Mariola a partir de les 11 hores.

Pàgina 1 de 66

Naix el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola de futbol
dijous, 1 d'agost de 2019
El passat 27 de juny el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola anunciava en les xarxes socials el seu naixement. «Naix un projecte il·lusionant... Llegiu-ne més...
7a edició del Rural Film Fest
dimecres, 24 de juliol de 2019
Del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà lloc la setena edició del Rural Film Fest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental, de... Llegiu-ne més...
Cap de setmana dedicat als actes religiosos de la Malena
dissabte, 20 de juliol de 2019
La població de Banyeres de Mariola viurà la fi de les festes de La Malena en el tercer cap de setmana de juliol amb la celebració dels actes... Llegiu-ne més...
Un incendi crema al voltant de 900 Ha entre Beneixama i Fontanars i obliga a desallotjar vora de 80 persones
dimarts, 16 de juliol de 2019
Al voltant de 900 hectàrees cremades i 80 persones desallotjades de casetes de camp i xalets és el balanç provisional de l’incendi originat el... Llegiu-ne més...
Arriben els dies grans de la festivitat de la Malena
dissabte, 13 de juliol de 2019
Amb l’arriba de la segona quinzena de juliol, els actes amb motiu de la festivitat de la Malena arriben al seu punt àlgid amb la celebració... Llegiu-ne més...
El PSOE nega que haja negociat les retribucions amb Compromís
dijous, 11 de juliol de 2019
El grup municipal del PSOE, integrat pel regidor Fernando Sempere, ha desmentit els comentaris extesos a les xarxes socials que asseguren la... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte