Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Política

El PP, partit més votat en les eleccions del 10N

El Partit Popular ha estat la formació política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals del 10 de novembre, rellevant així al PSOE respecte als comicis del 28 d’abril d’enguany. Per la seua part, Vox ha experimentat un augment considerable en el nombre de vots, mentre que veuen minvades les seues expectatives electorals Més Compromís, Unides Podem i, sobre tot, Ciudadanos, que ha estat el partit més perjudicat en la tercera convocatòria a les urnes al llarg del present any.

Una vegada realitzat l’escrutini final, i pel que respecta al Congrés dels Diputats, el PP ha obtingut un total de 1.206 vots, xifra que representa el 27,27 % dels vots emesos, seguit pel PSOE amb 1.123, és a dir, el 25,39 %, mentre que Vox obté 775 vots, quantitat que representa el 17,52 %, augmentant un total 307 vots respecte a la cita electoral del 28 d’abril. Per la seua part, Més Compromís ha passat de ser la quarta opció política més votada a obtenir en aquesta ocasió 424 vots, un 9,59 % que representa una diferència de 157 vots menys que en abril, mentre que Unides Podem obté ara un total de 457 vots, el 10,33% amb una diferència de 39 sufragis menys respecte al 28A . Ciudadanos, sense dubte, ha estat l’opció política més perjudicada en passar dels 787 vots en abril als 278 del 10N, xifra que representa una diferència de 509 vots menys. Altres opcions com Pacma i Esquerra Republicana del País Valencià han obtés 29 i 16 vots respectivament, sent purament testimonials els resultats de la resta de partits. La votació realitzada als 5 col·legis electorals habilitats en la població ha registrat finalment 80 vots nuls i 23 en blanc.

El nivell de participació a Banyeres de Mariola ha arribat en aquesta ocasió al 79,31 %, un 5,51 % per davall del 84,82 % registrat en les eleccions del 28A, situant-se el cens total d’electors en 5.573, cinc menys respecte a les eleccions d’abril.

Els resultats electorals del 10 de novembre es poden consultar al web www.portademariola.com

PSOE i Compromís compartiran la gerència de la Mancomunitat

Els representants de Compromís i Partit Socialista a la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat van arribar a un principi d’ acord la setmana anterior per a desbloquejar la situació de l'ens supramunicipal. La gerència, un dels punts de discrepància entre ambdues formacions, serà compartida per l'anterior gerent de l'ens, Arnaldo Dueñas, i la regidora contestana Maria Eugenia Miguel Anduix, candidata dels socialistes.

La sessió de constitució de l’organisme directriu de la Mancomunitat, en la que s’haurà de comprovar l’abast de l’acord, tindrà lloc el dilluns 21 d’octubre en la que quedaran definides les competències dels components de l’organisme.

En el mateix organigrama es contempla la creació de delegacions que Compromís espera que puguen recaure en Josep Sempere, vicepresident segon de l'ens i alcalde de Banyeres de Mariola. Aquestes delegacions responen a les àrees de promoció econòmica i desenvolupament del polígon mancomunat, així com la pròpia de serveis supramunicipals.

El PSOE nega que haja negociat les retribucions amb Compromís

El grup municipal del PSOE, integrat pel regidor Fernando Sempere, ha desmentit els comentaris extesos a les xarxes socials que asseguren la negociació de les retribucions per càrrecs polítics entre l'actual equip de govern i el PSOE.

Els socialistes comenten que «en cap moment l'augment de les retribucions dels membres de la Corporació Muncipal per l’assistència a plens, juntes de govern i comissions informatives són per a beneficiar o afavorir a l'antic soci de govern, ja que són comentaris totalment falsos». Afig la nota informativa que «les remuneracions que es percebran des d'ara pels diferents grups municipals provenen de la decisió única i exclusiva de l'actual govern format per Compromís i cal recordar que tenen la majoria absoluta».

En el cas concret del grup municipal PSOE, «sols hi ha un regidor i haurà d'anar a totes les comissions, a tots els consells, ser el portaveu, assistir a tots els actes, etc. Quan arribe al límit salarial, haurà d'anar, a partir d'eixe moment, de manera gratuïta. És evident que la feina d’un regidor no serà la mateixa que si estigués repartida entre més persones, com és el cas del grup municipal PP».

En aquest sentit, el PSOE recorda que «en l'anterior legislatura, la regidora de Ciudadanos estava en la mateixa situació que ara el regidor del PSOE». De la mateixa manera, «cal manifestar que el PSOE ha votat en contra de la proposta de l’alcaldia respecte al règim retributiu i les indemnitzacions dels regidors de la Corporació Local».

Així mateix, el representant del grup municipal PSOE ha renunciat a l'alliberament oferit per Compromís per a formar part del seu govern des de la mateixa nit electoral. Si el regidor socialista tinguera algun interés econòmic, haguera acceptat aquesta proposta entre altres, com la d'assumir la regidoria de cementeri. « Si el regidor socialista tinguera algun interés econòmic, haguera acceptat aquesta proposta entre altres, com ara, la d'assumir la regidoria de cementeri».

El nou Govern municipal fa públic el seu organigrama

El nou Govern municipal de Compromís ha donat a conèixer quin ha de ser l’organigrama del nou Ajuntament, a falta de completar la composició de les deferents comissions informatives, així com la representació política en els diferents òrgans i consells municipals que es realitzarà en el primer plenari ordinari de juliol.

Rocío Alfaro serà la 1ª Tinent d’Alcalde; Beatriz Francés, 2ª Tinent d’Alcalde; Carlos M. Miró, 4t Tinent d’Alcalde. La Junta de Govern estarà formada per l’Alcalde Josep Sempere i els 4 tinents d’alcalde, tot i que es contempla que també podran assistir a les sessions Ester G. Revert, Mario Martínez i Lorena Ferre. Les reunions se celebraran amb periodicitat setmanal els dimarts a partir de les 8.30 h.

Pel que respecta a la designació de delegacions, Rocío Alfaro s’encarregarà de Serveis Socials, Comité d’Agermanament amb Campan, Comerç, Mercat i Transparència. Beatriz Francés s’ocuparà de Festes, Protocol, Patrimoni i Turisme. David Ruano serà el responsable d’Esports, Joventut, Promoció Econòmica i l’Agència de Desenvolupament Local (ADL). Carlos Moisés Miró dirigirà Sanitat i Consum, Seguretat i Trànsit, Protecció Civil i Medi Ambient. Ester G. Revert serà la responsable de Personal, Indústria, Neteja i Residus Urbans, Parcs i Jardins i Noves Tecnologies. Mario Martínez estarà al front d’Obres, Cementeri, Enllumenat , Aigües i Sanejament. Lorena Ferre s’ocuparà d’Educació, Agricultura, Zona d’acampada i Participació ciutadana. Finalment, l’alcalde Josep Sempere dirigirà les àrees d’Hisenda, Urbanisme i Cultura.

L’ Ajuntament compra l'antic Cine Mariola

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha adquirit l’antic Cine Mariola. L’import de l'operació té un cost de 550.000 euros provinents dels fons municipals.

Tot i que la notícia ja havia estat publicada per alguns mitjans de comunicació, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola no havia realitzat cap comunicat oficial sobre l’adquisició de l’antic Cine Mariola per part del municipi degut a la coincidència del tancament de l’operació de compra amb la passada campanya electoral, sent la voluntat de l’Equip de Govern de no interferir en el procés electoral.

Pel que respecta al seu futur ús, en primer lloc s’efectuarà un estudi tècnic de l’edifici i més endavant, subsanades algunes deficiències, es veuran totes les possibilitats d'utilització que té l'espai encara que, segons han indicat fonts municipals, tot apunta a que pot tindre un caràcter multifuncional que permetrà la realització de distintes classes d’espectacles.

L’edifici va ser construït en la dècada dels 50 del segle passat com a Cine Mariola. Va tindre més de 30 anys d’activitat com a sala de projeccions amb una primera etapa com a cine d’estiu descobert. Darrerament, va ser adquirit i reconvertit en restaurant, tot i que ja feia uns anys que es trobava en una situació d’inactivitat.

Pàgina 1 de 66

Editorial: Banyeres Digital, fins sempre!
dimecres, 13 de novembre de 2019
Al setembre de l’any 2005 ixia a la llum pública Banyeres Digital, el primer diari digital a Banyeres de Mariola redactat íntegrament en la... Llegiu-ne més...
El PP, partit més votat en les eleccions del 10N
diumenge, 10 de novembre de 2019
El Partit Popular ha estat la formació política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals del 10 de novembre, rellevant així al... Llegiu-ne més...
La xifra de l’atur baixa en 81 persones al mes d’octubre
dijous, 7 de novembre de 2019
81 persones menys al llistats de l’atur durant el mes d’octubre a les comarques de l’Alcoià- Comtat, segons reflexen les dades del Servef en... Llegiu-ne més...
Convocat el 35é concurs del cartell de festes
dimarts, 5 de novembre de 2019
La Comissió de Festes de St. Jordi convoca la celebració de la XXXV edició del Concurs del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians... Llegiu-ne més...
El Consorci Crea implantarà un projecte de compostatge en els centres escolars del Pla Zonal
divendres, 1 de novembre de 2019
El Consorci de Residus Crea instal·larà compostadores en tots els centres escolars de la seua àrea de gestió situats a Banyeres de Mariola,... Llegiu-ne més...
La Diputació d'Alacant inverteix 500.000 euros en la millora de les zones verdes
divendres, 25 d'octubre de 2019
La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana la distribució de mig milió d’euros... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte