Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Medi Ambient

El Consorci Crea implantarà un projecte de compostatge en els centres escolars del Pla Zonal

El Consorci de Residus Crea instal·larà compostadores en tots els centres escolars de la seua àrea de gestió situats a Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, Salines, Saix i Villena. En principi, s'oferirà a tots els col·legis de Primària i als IES de les 14 poblacions, que sumen un total de 68.

L'objectiu que es persegueix és doble. D'una banda, es tracta d'educar en els valors de sostenibilitat i economia circular als alumnes i, per altra, que a través d'aquest procés de compostatge comunitari es gestionen in situ els bioresidus produïts en cada centre. En aquest sentit, cal tenir en compte que els residus orgànics suposen un elevat percentatge del total de residus generats en el Pla Zonal, al voltant d'un 40%.

El projecte preveu proporcionar als centres educatius compostadores comunitàries d'uns 300 litres de capacitat, que permeten compostar uns 250 kg de residus al trimestre, a més de material didàctic, mitjans tècnics i assessorament per al compostatge correcte dels bioresidus. Així mateix, per a la recollida selectiva en el centre es proporcionaran contenidors airejats de polipropilè reciclat de 10 litres de capacitat, així com bosses compostables.

Durant els dos anys de durada del projecte es preveu una participació del 70% dels centres educatius de l'àmbit d'actuació, a l’igual que els col·legis reduixquen la gestió extracentre de residus un 25% i fomentar, tant en l'alumnat com en el professorat, una conscienció de sostenibilitat i economia circular.

En el projecte està previst que prenguen part 12.000 persones entre alumnes, professors i personal no docent dels centres. Es considera que és molt important per al bon desenvolupament d'aquesta iniciativa la implicació del professorat perquè coneguen el procés de compostatge que desenvoluparan en el seu centre i, sobretot, perquè el transmeten als seus alumnes.

Per a aconseguir els objectius previstos serà necessària una estratègia de comunicació, formació i seguiment que permeta arribar a tots els centres a través de visites i xerrades de monitors als centres escolars, fullets informatius, vídeos educatius orientats a un públic escolar i jornades de formació per a docents.

Aquest projecte, que arriba als 81.000 euros, està inclòs en la convocatòria de 2019 dels Plans d'Impuls al Medi Ambient en el sector de Residus del Ministeri per a la Transició Ecològica i es troba subvencionat al 80%. La previsió és que es pose en marxa a principis de 2020 i amb aquesta meta s'informarà convenientment els centres amb anterioritat a través dels ajuntaments del Pla Zonal.

Font: El Periódico


La Diputació d'Alacant inverteix 500.000 euros en la millora de les zones verdes

La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana la distribució de mig milió d’euros per la millora de zones verdes en les localitats d'Albatera, Alcoleja, l'Alguenya, Banyeres de Mariola, Beniarbeig, Bigastro, Bolulla, Dolores, Guardamar del Segura, el Fondó dels Frares, Ondara, Onil i Sant Miquel de Salines.

Entre les actuacions que es duran a terme destaquen la intervenció en l'àrea recreativa de l'antic pati de les escoles i al parc infantil pròxim al poliesportiu d'Alcoleja, la millora en l’adequació de l'espai natural ‘Ruta dels Molins’ a Banyeres de Mariola, el condicionament de la zona verda situada al costat de la Urbanització Benamor, a Guardamar del Segura, o les obres de millora del parc de l’Era, a Ondara.

A més, la Diputació destinarà 121.000 euros per a col·laborar amb els municipis de la província en l'execució d'inventaris d'emissions de referència, avaluacions de vulnerabilitat i riscos del canvi climàtic, plans d'acció per al clima i l'energia sostenible i informes de seguiment estimatius i quantitatius d'ajuntaments adherits al pacte dels alcaldes per al clima i l'energia. El termini de presentació de sol·licituds per aquest programa de subvencions s'obrirà en les pròximes setmanes.

Ecovidrio posa en marxa en els 14 municipis del consorci la campanya “Llenos de ilusión”

Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de Residus Crea i els 14 ajuntaments de la seua àrea de gestió, posen en marxa “Llenos de ilusión”, una campanya per a incentivar la conscienciació sobre el reciclatge d'envasos de vidre en aquestes localitats.

La iniciativa, que es desenvoluparà entre el 15 d'octubre i el 15 de desembre de 2019, pretén conscienciar als ciutadans de Banyeres de Mariola, Beneixama, Biar, el Camp de Mirra, la Canyada, Castalla, Elda, Monòver, Onil, Petrer, el Pinós, Salines, Saix i Villena sobre la importància de separar selectivament els residus d'envasos de vidre amb la finalitat de millorar la taxa de reciclatge d'aquestes poblacions, com ha indicat el gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Amb aquest objectiu s'han adequat els contenidors en tots els municipis amb la imatge de la campanya “Llenos de ilusión”, situats en llocs estratègics de les poblacions que podran utilitzar-se de la mateixa manera que els que hi ha en les ubicacions habituals.

Aquesta iniciativa d’Ecovidrio planteja el repte a la població d'augmentar en un 10% la quantitat de residus d'envasos de vidre reciclats durant els dos mesos de durada, respecte al mateix període de 2018. Si els municipis integrants del Consorci aconsegueixen superar el repte, aconseguiran un fantàstic premi consistent en la millora de les instal·lacions de la sala d'espera d'Urgències de Pediatria de l'Hospital General Universitari d'Elda.

La Diputació d'Alacant inverteix 800.000 euros en la millora mediambiental de 29 municipis

La Diputació d'Alacant col·laborarà aquest any amb 29 municipis de la província en la conservació i millora de les seues zones verdes, masses forestals i paratges naturals. La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic ha aprovat la distribució d'aquestes ajudes, que ascendeixen a 800.000 euros i que s'articulen en tres convocatòries.

D'una banda, la institució provincial destinarà 500.000 euros a l'adequació i rehabilitació de parcs, zones verdes i espais naturals en 13 municipis alacantins. Les ajudes, que oscil·len entre els 25.000 i els 40.000 euros, es distribuiran entre els ajuntaments d'Albatera, Alcoleja, l'Alguenya, Banyeres de Mariola, Beniarbeig, Bigastro, Bolulla, Dolores, Guardamar del Segura, el Fondó dels Frares, Ibi, Ondara i Sant Miquel de Salines.

La Comissió també ha resolt la convocatòria per a obres de millora de masses i terrenys forestals. La muntanya Pedrera de San Isidro, a Cox, la muntanya el Castell de Guardamar, a Guardamar del Segura, la zona de Calçs i Atalaies, a La Vila Joiosa, l'entorn del Castell d'Orba i el paratge del Recorral, a Rojales, són els espais en els quals s'actuarà gràcies a aquest paquet inversor, dotat amb 200.000 euros.

Finalment, la Diputació d'Alacant sufragarà amb 94.121 euros la conservació i millora dels paratges naturals d'Alcoi, Asp, Castell de Castells, Callosa de Segura, Ibi, Monòver, Muro, Petrer, el Pinós, Saix i Xixona

S’estableix l’alerta roja per fortes precipitacions

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), un avís de riscos meteorològics pel qual s'estableix pre emergència nivell roig per pluges i tempestes a l’interior de la província d’Alacant que afecta també a Banyeres de Mariola.

A partir de la previsió realitzada per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), per al dijous 12 de setembre s’ha establert el nivell roig d’emergència des de les 0 hores de dimecres a les 12 hores del dijous 13, període en el que es poden registrar fortes tronades i pluges intenses de 90 mm en 1 hora o 180 mm en 12 hores.

Per al divendres 13 de setembre l’alerta passa a nivell groc amb ràfegues de vent de vora 70 km/h, així com pluges de 30 mm en 1 hora des de les 12 hores del divendres a les 0 hores del dissabte 14 de setembre.

Pàgina 1 de 33

Editorial: Banyeres Digital, fins sempre!
dimecres, 13 de novembre de 2019
Al setembre de l’any 2005 ixia a la llum pública Banyeres Digital, el primer diari digital a Banyeres de Mariola redactat íntegrament en la... Llegiu-ne més...
El PP, partit més votat en les eleccions del 10N
diumenge, 10 de novembre de 2019
El Partit Popular ha estat la formació política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals del 10 de novembre, rellevant així al... Llegiu-ne més...
La xifra de l’atur baixa en 81 persones al mes d’octubre
dijous, 7 de novembre de 2019
81 persones menys al llistats de l’atur durant el mes d’octubre a les comarques de l’Alcoià- Comtat, segons reflexen les dades del Servef en... Llegiu-ne més...
Convocat el 35é concurs del cartell de festes
dimarts, 5 de novembre de 2019
La Comissió de Festes de St. Jordi convoca la celebració de la XXXV edició del Concurs del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians... Llegiu-ne més...
El Consorci Crea implantarà un projecte de compostatge en els centres escolars del Pla Zonal
divendres, 1 de novembre de 2019
El Consorci de Residus Crea instal·larà compostadores en tots els centres escolars de la seua àrea de gestió situats a Banyeres de Mariola,... Llegiu-ne més...
La Diputació d'Alacant inverteix 500.000 euros en la millora de les zones verdes
divendres, 25 d'octubre de 2019
La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana la distribució de mig milió d’euros... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte