Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Economia

La Diputació d'Alacant destina 150.000 euros al pla d'estalvi energètic en 63 municipis

La Diputació d’Alacant ha destinat 150.000 euros en el seu últim plenari de la legislatura al pla energètic en 63 municipis alacantins. Les ajudes permetran impulsar diferents actuacions amb objectiu de millorar l'eficiència energètica en els municipis per a continuar apostant per un territori sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En aquest sentit, la majoria de les actuacions es destinen a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i de plaques fotovoltaiques per a autoconsum i a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i del comportament tèrmic d'edificis públics.

A l'Alcoià percebran ajudes Banyeres de Mariola, Alcoi, Onil, Benifallim, Castalla, Ibi i Tibi; mentre que al Comtat es veue beneficiats els municipis de Benillup, Benimassot, Alfafara, Gaianes, Benilloba, Fageca, Agres i l'Orxa.

Les subvencions, que ronden els 2.500 euros en la seua majoria, arribaran als municipis de Bigastro, Dolores, Rafal, Catral, Albatera, Sant Fulgenci, Callosa de Segura, el Pilar de la Foradada, Cox i Daya Vieja, a la Vega Baixa, i a Crevillent i Santa Pola al Baix Vinalopó.

Xàbia, Pego, Calp, Gata de Gorgos, Benissa, la Vall de Gallinera, l'Atzúvia, Beniarbeig, La Vall d'Alcalà, Senija, El Ràfol d'Almúnia, Benimeli, Dénia, Teulada, La Llosa, Sagra i Castell de Castells, a la Marina Alta; i Benidorm, Tàrbena, Bolulla, Confrides, l’Álfàs del Pi, Benifato, Relleu, Finestrat i Castell del Castell de Guadalest, a la Marina Baixa, també percebran ajudes per a la redacció dels seus projectes d'estalvi energètic.

La Diputació d'Alacant també col·laborarà amb els ajuntaments d'Asp, Monòver, Monfort i el Fondó dels Frares en el Mitjà Vinalopó, i amb Salines, en l'Alt Vinalopó, així com Mutxamel, Xixona i El Campello, a l'Alacantí.

Continua la campanya 'De tapa en tapa'

Fins el proper 7 de juliol continua la campanya de promoció de la restauració local  'De tapa en tapa', activitat a la que enguany s’ha sumat un establiment de fruiteria.

La campanya, que compta amb el suport de la regidoria de Turisme, el consorci Costa Blanca i l’Associació Serra Mariola, arriba enguany a la seua huitena edició en la que s’aprecia una minva notable quant al nombre d’establiments participants.

La promoció inclou la degustació d’una tapa i beguda al preu de 2,5€.

Maig afavorix que 262 persones troben feina a l’Alcoià-Comtat

La xifra de l’atur ha baixat en 262 persones a les comarques de l’Alcoià i El Comtat al mes de maig, segons publica el Servei Valencià d'Ocupació, Labora. Una dada significativa és la baixada de l'atur en les dones, que ha sigut més del doble que el dels homes. En concret, de les 262 persones que han trobat treball, 187 són dones i 75 homes.

Els municipis on més ha baixat l'atur són Ibi, amb 103 persones menys aturades; Alcoi, amb 85 menys; Castalla, amb 27, Banyeres de Mariola i Onil, amb 16; Cocentaina, amb 15, i Muro, amb 12. Segons les dades emeses, a Banyeres de Mariola hi ha ara un total de 354 aturats, dels que 264 són dones i 90 homes.

Des d'UGT es comenta que aquesta significativa davallada, tot i que resulta positiva, no canvia les condicions regnants en el mercat de treball, és a dir, «un mercat fràgil i molt estacional, on continua predominant la precarietat amb un abús constant de la contractació temporal».

Economia concedeix 2,3 milions per a millorar 21 polígons a l'Alcoià

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, ha concedit 2,38 milions d'euros per a la millora de 21 polígons industrials de l'Alcoià en 2019.

Aquesta inversió s'emmarca dins de la convocatòria d'ajudes de l’Ivace per a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclaus tecnològics amb càrrec a l'exercici 2019 que compta amb un pressupost total de 13,6 milions d'euros.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha afirmat que les ajudes «permetran millorar la qualitat i la imatge dels polígons i àrees industrials de L'Alcoià i són un clar exemple de l'aposta decidida de la Conselleria i de l’Ivace per l'economia productiva i per a contribuir a generar ocupació estable i de qualitat».

A Banyeres de Mariola s'han concedit ajudes per als polígons industrials Les Molines, Les tres creus i Barraquetes. A més, els polígons industrials que rebran ajudes per a les obres de millora i modernització són El Cementeri, Ibi Ciutat de la Joguina, Retir Casanova, L'Alfaç I, L'Alfaç II, Alfaç III Est, L'Alfaç III Oest, Casa Pau i El Derramador, a Ibi.

A Alcoi, es veuran beneficiats els polígons industrials El Castellar, Cotes Altes, Santiago Payà-Sant Benet, La Beniata i Cotes Baixes. A més, se subvencionessin les obres del Maigmó, de Tibi, i Els Vasalos, La Marjal I i La Marjal II, d'Onil.

La convocatòria d'ajudes de 2019 contempla subvencions de fins a 200.000 euros per polígon, a més tots els projectes aprovats seran subvencionats per l’Ivace al 60%.

Entre les actuacions que se subvencionaran en els municipis de L'Alcoià i que estan contemplades en l'ordre d'ajudes de l’Ivace destaca la millora de l'enllumenat públic i del sanejament d'aigües residuals, l'obra civil per a la implementació de fibra òptica i la instal·lació de vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local.

També es milloraran les zones verdes, la senyalització i/o identificació de carrers i la senyalització horitzontal i/o vertical del trànsit i l'enllumenat públic. A més s'instal·laran serveis contra incendis, ecoparc, carril bici i passarel·les de vianants i es millorarà el subministrament de gas a alta i baixa pressió.

Font: Diario Información

Lleu respir per a l’atur en març

Segons les dades publicades pels serveis públics d'ocupació del SERVEF, a les comarques de l’Alcoià i El Comtat el mes de març ha finalitzat amb 10.847 aturats registrats, una xifra que suposa una davallada de 42 persones.

Per municipis, l'atur ha augmentat lleument a la població de Castalla amb 12 persones més respecte del mes anterior. Tot el contrari ha ocorregut a la població d'Ibi, on la taxa de l'atur ha baixat en 28 persones i també a Onil, amb 24 persones menys aturades. A Banyeres de Mariola, l’atur se situa en 375 persones, amb un balanç de 2 aturats més respecte a febrer, és a dir, 7 dones més i 5 homes menys.

Per gèneres, en aquest mes de març la desocupació ha quedat igual entre les dones i, per tant, es continua mantenint el mateix nombre de dones desocupades, en total 6.891, xifra molt més elevada que al sector masculí on ha disminuït en 42 treballadors i la taxa d'atur se situa ara en 3.956.

Segons la valoració d’UGT, «malgrat ser dades positives ens trobem davant un mercat fràgil i molt estacional pel que, depenent del moment en què ens trobem, canvia notòriament. Altre factor és la precarietat a l'hora de contractar, ja que hi ha un abús constant en la contractació temporal parcial sobre els contractes indefinits. Tot això posa de manifest que la reforma laboral ha estat inútil, puix no s'ha aconseguit augmentar la contractació indefinida sobra la temporal».

Pàgina 1 de 57

Naix el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola de futbol
dijous, 1 d'agost de 2019
El passat 27 de juny el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola anunciava en les xarxes socials el seu naixement. «Naix un projecte il·lusionant... Llegiu-ne més...
7a edició del Rural Film Fest
dimecres, 24 de juliol de 2019
Del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà lloc la setena edició del Rural Film Fest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental, de... Llegiu-ne més...
Cap de setmana dedicat als actes religiosos de la Malena
dissabte, 20 de juliol de 2019
La població de Banyeres de Mariola viurà la fi de les festes de La Malena en el tercer cap de setmana de juliol amb la celebració dels actes... Llegiu-ne més...
Un incendi crema al voltant de 900 Ha entre Beneixama i Fontanars i obliga a desallotjar vora de 80 persones
dimarts, 16 de juliol de 2019
Al voltant de 900 hectàrees cremades i 80 persones desallotjades de casetes de camp i xalets és el balanç provisional de l’incendi originat el... Llegiu-ne més...
Arriben els dies grans de la festivitat de la Malena
dissabte, 13 de juliol de 2019
Amb l’arriba de la segona quinzena de juliol, els actes amb motiu de la festivitat de la Malena arriben al seu punt àlgid amb la celebració... Llegiu-ne més...
El PSOE nega que haja negociat les retribucions amb Compromís
dijous, 11 de juliol de 2019
El grup municipal del PSOE, integrat pel regidor Fernando Sempere, ha desmentit els comentaris extesos a les xarxes socials que asseguren la... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte