Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Economia

La xifra de l’atur baixa en 81 persones al mes d’octubre

81 persones menys al llistats de l’atur durant el mes d’octubre a les comarques de l’Alcoià- Comtat, segons reflexen les dades del Servef en aquestes contrades, una rebaixa que deixa la xifra global d’aturats comarcal en 10.737 persones. El sindicat UGT considera positiu aquest descens pel començament de temporada en el sector industrial, però incideix en la necessitat de marcar objectius concrets al sector serveis.

Per municipis, el descens ha estat generalitzat durant octubre destacant Alcoi amb 58 persones menys desocupades. El mateix ha ocorregut a les poblacions de Cocentaina i Onil. A Banyeres de Mariola, el mes d’octubre ha possibilitat la contractació de 9 persones, totes elles dones. No ha ocorregut el mateix als municipis d'Ibi i Castalla, on l'atur ha augmentat en 25 i 17 persones, respectivament. Aquestes dades continuen demostrant que l'atur és molt estacional a les nostres comarques, disminuint en el sector industrial i augmentant en el sector serveis a causa de la finalització de la temporada estival. Quant a la població general, en octubre descendeix la desocupació masculina en 96 aturats, però augmenta en el sector femení en 15 aturades més. La desocupació femenina, amb una xifra de 6.749 aturades, continua sent més elevada que la masculina amb 3.988 aturats.

UGT considera que les xifres publicades reflectixen l'inici de la temporada alta en el sector industrial, així com la fi de la temporada estival, deixant al descobert les deficiències estructurals del model productiu i la fragilitat de l'ocupació. S'estén la precarietat amb el predomini de contractes temporals o a temps parcial i baixos salaris, al temps que en paral·lel es redueix la taxa de cobertura per desocupació.

El Banc Santander tanca l’oficina de la Plaça Major

El Banc Santander tancarà l’oficina de l’entitat situada a la Plaça Major de la població en aquest mes de setembre, segons ha transcendit des de fonts sindicals. El tancament de l’oficina respon a l’aplicació d’un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació), pel que el banc presidit per Ana Botín tancarà 23 oficines en diferents localitats de la Comunitat Valenciana. En el cas de Banyeres de Mariola, l’entitat disposava de dues oficines després de l’absorció del Banc Popular, pel que l’atenció als clients es prestarà a l’oficina situada a l’Avinguda dels Furs.

L’aplicació de l’expedient afecta 1.150 oficines de les quals 13 estan situades a la província de Castelló, 36 a Alacant i 48 a València. Els tancaments del mes de setembre s'han articulat en dues tandes entre els dies 6 i 20 de setembre. Així, en la primera d'elles iniciada el passat divendres, les oficines afectades hi són a Asp, Banyeres de Mariola, Calp, Santa Pola i una altra a Alacant ciutat, i tres a València (Paiporta, Paterna i capital). En la següent fase es veuran afectades Vinaròs (Castelló), Castalla, Cocentaina, Elx, Muro d'Alcoi, Monòver, Oriola, Petrer, El Pinós i Teulada (Alacant) i Alcàsser, Guadassuar, l'Olleria i dues oficines en la capital en el que a València es refereix. D'aquesta manera, l'execució de l’ERE en la Comunitat Valenciana, quant a tancaments d'oficina es refereix, arribarà al 23,7% del total previst, atès que baixaran la persiana 23 oficines front les 97 previstes abans de final d'any, segons l'acord entre el banc i els sindicats. Per al 4 d'octubre està programada la cloenda de 164 oficines més a tota Espanya i dues setmanes després altres 175 sucursals.

El Banc Santander va comunicar als sindicats a mitjan maig passat la seua intenció de retallar més de 3.700 llocs de treball i suprimir 1.150 oficines. Tot això en el marc d'un ERE determinat per les duplicitats en la institució després de l'adquisició de Banc Popular i amb la finalitat d’afrontar els reptes de la transformació digital. Posteriorment, l'entitat càntabra va informar que començaria a executar l’ERE després de finalitzar el procés d'integració tecnològica de les sucursals de Banc Popular en el grup, la qual va tenir lloc el mes de juliol passat.

L'atur s'incrementa en 531 persones en agost

L'atur s'ha incrementat durant el mes d'agost passat en 531 persones a les comarques de l'Alcoià i El Comtat, el que deixa la xifra total en 11.142 persones sense feina. Els serveis i la indústria, amb 306 i 175 aturats més, són els principals sectors afectats.

Alcoi és el municipi en el que més ha augmentat l’atur, situant-se en 5.197 aturats després d'una pujada de 291. Li segueix Ibi, amb 46 nous desocupats i una xifra total de 1.881; Castalla, amb 43 i 764; Onil, amb 40 i 618; Muro, amb 39 i 664; Banyeres de Mariola, amb 26 i 402; i Cocentaina, amb 26 i 981. A més dels serveis i la indústria, també ha crescut l'atur en la construcció amb 63 persones, mentre que ha baixat en nou en l'agricultura i en quatre persones en el sector de sense contracte anterior.

UGT considera que les xifres publicades «reflecteixen la fi de la temporada de vacances i deixen al descobert les deficiències estructurals del model productiu i la fragilitat de l'ocupació al país. S'estén la precarietat amb el predomini de contractes temporals o a temps parcial i baixos salaris i, en paral·lel, es redueix la taxa de cobertura per desocupació».

Per a UGT, «és necessari posar en marxa alternatives a través d'un pla de xoc per a l'ocupació, amb recursos addicionals per a millorar l'ocupació i aconseguir la inserció permanent dels aturats, especialment dels col·lectius amb majors dificultats d'accés a l'ocupació, pel que cal augmentar el grau de protecció, tant a nivell contributiu com assistencial».

L'altíssima taxa de temporalitat que es registra, assenyala el sindicat, s'explica per un abús de la contractació temporal. «Molts treballadors i treballadores que exerceixen treballs estructurals, estables i permanents en les plantilles tenen contractes temporals, tot i que ocupen llocs de treball que haurien d'estar coberts amb contractes indefinits», segons UGT. La central apunta que «aquesta precarietat que permet als empresaris la discrecionalitat d'acomiadar per estalviar-se el salari d'un mes de vacances, o de baixa activitat empresarial, és un frau, i té cost per al treballador que la pateix, però també té un cost per al Sistema Públic de Seguretat Social, que no rep les cotitzacions corresponents a aquests salaris que no es volen pagar».

La Diputació d'Alacant destina 150.000 euros al pla d'estalvi energètic en 63 municipis

La Diputació d’Alacant ha destinat 150.000 euros en el seu últim plenari de la legislatura al pla energètic en 63 municipis alacantins. Les ajudes permetran impulsar diferents actuacions amb objectiu de millorar l'eficiència energètica en els municipis per a continuar apostant per un territori sostenible i respectuós amb el medi ambient.

En aquest sentit, la majoria de les actuacions es destinen a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i de plaques fotovoltaiques per a autoconsum i a la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i del comportament tèrmic d'edificis públics.

A l'Alcoià percebran ajudes Banyeres de Mariola, Alcoi, Onil, Benifallim, Castalla, Ibi i Tibi; mentre que al Comtat es veue beneficiats els municipis de Benillup, Benimassot, Alfafara, Gaianes, Benilloba, Fageca, Agres i l'Orxa.

Les subvencions, que ronden els 2.500 euros en la seua majoria, arribaran als municipis de Bigastro, Dolores, Rafal, Catral, Albatera, Sant Fulgenci, Callosa de Segura, el Pilar de la Foradada, Cox i Daya Vieja, a la Vega Baixa, i a Crevillent i Santa Pola al Baix Vinalopó.

Xàbia, Pego, Calp, Gata de Gorgos, Benissa, la Vall de Gallinera, l'Atzúvia, Beniarbeig, La Vall d'Alcalà, Senija, El Ràfol d'Almúnia, Benimeli, Dénia, Teulada, La Llosa, Sagra i Castell de Castells, a la Marina Alta; i Benidorm, Tàrbena, Bolulla, Confrides, l’Álfàs del Pi, Benifato, Relleu, Finestrat i Castell del Castell de Guadalest, a la Marina Baixa, també percebran ajudes per a la redacció dels seus projectes d'estalvi energètic.

La Diputació d'Alacant també col·laborarà amb els ajuntaments d'Asp, Monòver, Monfort i el Fondó dels Frares en el Mitjà Vinalopó, i amb Salines, en l'Alt Vinalopó, així com Mutxamel, Xixona i El Campello, a l'Alacantí.

Continua la campanya 'De tapa en tapa'

Fins el proper 7 de juliol continua la campanya de promoció de la restauració local  'De tapa en tapa', activitat a la que enguany s’ha sumat un establiment de fruiteria.

La campanya, que compta amb el suport de la regidoria de Turisme, el consorci Costa Blanca i l’Associació Serra Mariola, arriba enguany a la seua huitena edició en la que s’aprecia una minva notable quant al nombre d’establiments participants.

La promoció inclou la degustació d’una tapa i beguda al preu de 2,5€.

Pàgina 1 de 57

Editorial: Banyeres Digital, fins sempre!
dimecres, 13 de novembre de 2019
Al setembre de l’any 2005 ixia a la llum pública Banyeres Digital, el primer diari digital a Banyeres de Mariola redactat íntegrament en la... Llegiu-ne més...
El PP, partit més votat en les eleccions del 10N
diumenge, 10 de novembre de 2019
El Partit Popular ha estat la formació política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals del 10 de novembre, rellevant així al... Llegiu-ne més...
La xifra de l’atur baixa en 81 persones al mes d’octubre
dijous, 7 de novembre de 2019
81 persones menys al llistats de l’atur durant el mes d’octubre a les comarques de l’Alcoià- Comtat, segons reflexen les dades del Servef en... Llegiu-ne més...
Convocat el 35é concurs del cartell de festes
dimarts, 5 de novembre de 2019
La Comissió de Festes de St. Jordi convoca la celebració de la XXXV edició del Concurs del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians... Llegiu-ne més...
El Consorci Crea implantarà un projecte de compostatge en els centres escolars del Pla Zonal
divendres, 1 de novembre de 2019
El Consorci de Residus Crea instal·larà compostadores en tots els centres escolars de la seua àrea de gestió situats a Banyeres de Mariola,... Llegiu-ne més...
La Diputació d'Alacant inverteix 500.000 euros en la millora de les zones verdes
divendres, 25 d'octubre de 2019
La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana la distribució de mig milió d’euros... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte