Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Cultura

7a edició del Rural Film Fest

Del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà lloc la setena edició del Rural Film Fest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental, de caràcter itinerant, que recorrerà diferents municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb entrada lliure i gratuïta. El 31 de juliol es faran projeccions a Muro i Benimarfull; l’1 d’agost, a Banyeres de Mariola i Agres; el 2 d’agost, a Cocentaina i l’Alqueria d’Asnar; el dia 3, a Alfafara i Alcosser de Planes; i el dia 4 tindrà lloc la cloenda del festival al Barranc del Cint, a Alcoi. En l’edició de 2019 participen 40 pel·lícules, 32 curtmetratges i 7 llargmetratges, amb representació de 16 països, com Espanya, Rússia, Finlàndia, Turquia o Colòmbia. El festival té dues categories, EcoFilms (pel·lícules sobre el món rural, l'ecologia, la sostenibilitat o el medi ambient) i RuralFicció (de temàtica lliure). Algunes dels films projectades faran la seua estrena mundial, internacional o estatal al festival.

*DIMECRES, 31 DE JULIOL

[MURO, Centre Cultural Polivalent, 19:00 h]                                  
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «Utopia» de Yang Takae Kwi-hae (Regne Unit)
– «Now Or Never» de Matt Senior (Regne Unit)

[BENIMARFULL, Plaça Major, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Negra Sombra» de Marina G. Arias (Espanya)

– «Success de Valentin Suntsov» (Rússia)
– «The Last Well de Filip Filković» (Croàcia)
– «Ser con el Otro» de Waldo Román Martínez (Argentina)
– «Matria» de Álvaro Gago (Espanya)
– «Déguste» de Stéphane Baz (França)
– «Ubi Sunt» de Sandra Román (Espanya)

*DIJOUS, 1 D’AGOST

[BANYERES DE MARIOLA, Casa de Cultura, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «Terra» de Julia Kushnarenko (Rússia)
– «Famdeterra» de Toni Lucas (València)

[AGRES, Plaça de l 'Assut, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Me convierto en diablo» de Rodrigo Jardon (Mèxic)
– «Mascarpone» de Jonas Riemer (Alemanya)
– «The Beekeeper» de Adrian Schwartz (Alemanya)
– «The Plastic Godzilla of the Baltic Sea» de Reetta Neittaanmäki (Finlàndia)
– «Skógafoss» de Niels Bourgonje (Països Baixos)
– «The future of Priapus» de Nejla Osseiran (Turquia)
– «99,9%» de Achille Marciano (Itàlia)
– «A strange trial» de Marcel Barelli (Suïssa)
– «Vacío» de Alfredo Lamas (Espanya)

*DIVENDRES, 2 D’AGOST

[COCENTAINA, Centre Cultural El Teular, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «897 Km» de Douro de André (Portugal)

[L' ALQUERIA D'ASNAR, Plaça Miguel Hernández, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Dry Fly» de Rut Juan (València)
– «Un sueño en blanco y negro» de Pedro de la Serna (Espanya)
– «Enjaulados» de Pamela Velazquez (Estats Units)
– «Peix al forn» de Guillem Miró (Espanya)
– «En esas tierras» de Nayra Sanz (Espanya)
– «Patchwork» de Maria Manero (València)
– «The Reef» de Sven Dreesbach (Estats Units)
– «Morning Cowboy» de Fernando Pomares (Espanya)
– «Ascensión» de Jose Larrosa (València)

*DISSABTE, 3 D’AGOST

[ALFAFARA, Centre Cultural El Patronat, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «El Peso del Oro» de Yves Itzek (Alemanya)
– «A costa del sol» de Daniel Natoli (Espanya)

[ALCOSSER DE PLANES, Plaça de la Pau, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «El cielo es nuestro techo» de Carlos Cazurro (Espanya)
– «Circuit» de Delia Hess (Suïssa)
– «Amancio vampiro de pueblo» de Alejo (Espanya)
– «Ashes in the Wind» de Paulo César Fajardo (Portugal)
– «Wishbutton» de Vladimir Kvetnoy (Rússia)
– «Kintsugi» de Alejandra Cardona (Colòmbia)
– «A Voice Above Nature» de Annie Moir (Regne Unit)
– «Violeta + Guillermo» de Óscar Vincentelli (Espanya)

*DIUMENGE, 4 D’AGOST

[ALCOI, Barranc del Cint, 20:00 h]
Lliurament de premis.

Cicle de cine ‘Documenta 2019’

Coincidint amb la celebració de les festes de la Malena, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola oferix una nova edició del cicle de cinema documental ‘Documenta 2019’, que enguany torna a projectar dues obres molt interessants dins d’aquest gènere cinematogràfic.

La primera de les projeccions en la vesprada del dimecres 10 de juliol, a partir de les 20 hores a la Casa de Cultura, és “Experiment Stuka”, de Pepe Andreu i Rafael Molés, amb 2018 com any de producció. En el mateix es compta com en plena Guerra Civil, 4 pobles de Castelló van ser objecte de provatures de l’avió Stuka per part de l’aviació nazi, les quals van causar 38 morts civils de forma indemne.

La segona projecció, dijous 11 de juliol i amb el mateix horari, correspon a la guardonada amb el Goya 2018 al millor documental amb títol “Muchos hijos, un mono y un castillo”, de Gustavo Salmerón, realitzat en 2017. El documental narra la història de Julita, que veu com una gran part dels seus desitjos i il·lusions van acomplint-se fins que el seu fill descobrix que s’ha perdut una vèrtebra de la seua besàvia assassinada i que havien guardat al llarg de generacions. Aquest documental també ha estat guardonat al festival de Karlovi Vary, a la República Txeca, en 2017, així com els premis Fènix i Platí al millor documental.


Aproven el 100% dels estudiants presentats a la selectivitat

El 100% dels estudiants de l’IES Professor Manuel Broseta presentats a les proves PAU ( Proves d’Accés a la Universitat) han superat aquests exàmens, permetent-los accedir als estudis superiors.

Malgrat la problemàtica originada en la prova de Matemàtiques, la qual va causar la recollida de més de 40.000 signatures en tota la Comunitat Valenciana degut a la complexitat de l’examen, els 40 alumnes de l’IES P.M. Broseta han aconseguit el seu objectiu. En xifres globals, dels 430 alumnes que es van presentar als exàmens realitzats del 4 al 6 de juny en el campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, 421 han aprovat, és a dir, el 97,9%.

De la totalitat dels aspirants que acudia a les proves Pau, 300 alumnes eren de centres de secundària d'Alcoi, mentre que de la comarca se’n presentaven 130 alumnes adscrits als instituts de Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola.

Celebració de Llirauca 2019 i inauguració de l’exposició Paraules pintades

El diumenge 16 de juny se celebra una nova edició de Llirauca, la IV Jornada del llibre, la paraula i la música, activitat que es desenvoluparà al parc municipal de Vil·la Rosario organitzada per l’Ajuntament de Banyeres de Mariola. Prèviament, el dissabte 15 de juny, a partir de les 18.45 hores, s’inaugurarà a la Plaça Major una nova edició de la mostra de pintura als balcons, exposició col·lectiva de Paraules pintades, organitzada pels Ajuntaments de Bocairent, Muro, Banyeres de Mariola, Associació Art 92 i Col·lectiu Art Nostre, que romandrà en la localitat des del mateix dissabte fins el proper 7 de juliol.

Pel que respecta a la IV edició de Llirauca, els actes començaran a les 11 del matí del diumenge amb un Encontre de boixets i una nova edició de la Fira Solidària organitzats per l’Associació de Mestresses de Casa Lucentum i d’altres associacions de caràcter solidari. A les 11.30 hores, l’Associació de la Llegenda presentarà la ‘Llegenda de les dones’. Cap a les 12.15 hores serà el torn per a conèixer el nou llibre de la banyerina Mª Carmen Cortés Sempere, titolat ‘Historias de Alicante a través del claustro de las Capuchinas. Siglos XVII-XXI’, editat per l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert. Col·labora en la seua presentació la Papereria-Llibreria Baldomero.

La present edició de Llirauca tindrà continuació per la vesprada, a partir de les 18 hores, amb l’actuació de la companyia l’Esglai teatre que presentarà l’obra ‘Diferències Clowntastròfiques’, que desvetllarà l’enigma de si els contes no són així com sempre ens els han contat. Finalment, a les 19 hores, Maduixa teatre presentarà ‘Mulïer’, espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines, el qual constituïx un homenatge a totes les dones que durant segles i segles han lluitat per mantenir la seua identitat diferencial.

El projecte “Ressaca de lletres” rep un premi de la Facultat d’Economia de València

El projecte “Ressaca de lletres”, del qual és autora Natalia Francés amb la col·laboració de Rafael Pérez, alumnes de la matèria d’Economia a l’IES Professor Manuel Broseta, ha obtingut el "Premi d'Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria" de la Facultat d'Economia de la Universitat de València.

"Ressaca de Lletres" planteja la creació d'una empresa dedicada a l'activitat de "café-teatre", un local d'oci en el qual és possible gaudir d'un espectacle. El plantejament de Natalia Francés va més enllà i acota l’«especialització» del local per a dedicar-lo al món de la poesia. L'autora del projecte proposa aquesta idea, selecciona un paquet de textos i compta amb el suport de Rafa Pérez, qui s'ocupa de recitar-los amb el rigor poètic necessari, però fent-ho en l'ambient propi d'un espai d'aquestes característiques, apareixent també altres companys que col·laboren com a figurants.

L'obtenció del guardó ha suposat un gran revulsiu per als alumnes. Lola Martínez, professora que ha coordinat el projecte, ha comentat que «ha sigut una gran alegria aconseguir arribar fins al final. Sobretot, perquè el nivell era molt alt i desconeixíem, en ser la primera volta que acudíem al certamen, si podríem estar a l'altura de la resta de participants».

El concurs, que ha complit la seua XII edició, està organitzat per la Comissió de Cooperació amb Secundària de la Universitat i té entre els seus objectius establir vincles entre la Facultat i futurs estudiants, així com promoure la iniciativa emprenedora. En ell participen alumnes de 2n de BAT i de Cicles Formatius de Grau Superior. Altra de les intencions de la Facultat de l'Economia és atraure nous talents i que puguen optar per estudiar en aqueixa Facultat. Cal ressenyar que empreses privades participen en el finançament de l'acció amb l'objectiu de trobar perfils que en el futur puguen cobrir llocs de treball específics que puguen ser oferits.

 

 

Pàgina 1 de 57

Naix el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola de futbol
dijous, 1 d'agost de 2019
El passat 27 de juny el Club Esportiu Promeses Banyeres de Mariola anunciava en les xarxes socials el seu naixement. «Naix un projecte il·lusionant... Llegiu-ne més...
7a edició del Rural Film Fest
dimecres, 24 de juliol de 2019
Del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà lloc la setena edició del Rural Film Fest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental, de... Llegiu-ne més...
Cap de setmana dedicat als actes religiosos de la Malena
dissabte, 20 de juliol de 2019
La població de Banyeres de Mariola viurà la fi de les festes de La Malena en el tercer cap de setmana de juliol amb la celebració dels actes... Llegiu-ne més...
Un incendi crema al voltant de 900 Ha entre Beneixama i Fontanars i obliga a desallotjar vora de 80 persones
dimarts, 16 de juliol de 2019
Al voltant de 900 hectàrees cremades i 80 persones desallotjades de casetes de camp i xalets és el balanç provisional de l’incendi originat el... Llegiu-ne més...
Arriben els dies grans de la festivitat de la Malena
dissabte, 13 de juliol de 2019
Amb l’arriba de la segona quinzena de juliol, els actes amb motiu de la festivitat de la Malena arriben al seu punt àlgid amb la celebració... Llegiu-ne més...
El PSOE nega que haja negociat les retribucions amb Compromís
dijous, 11 de juliol de 2019
El grup municipal del PSOE, integrat pel regidor Fernando Sempere, ha desmentit els comentaris extesos a les xarxes socials que asseguren la... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte