Bàner

Banyeres Digital - Les notícies de Banyeres de Mariola

Cultura

El Col·lectiu Serrella lliura els Premis 9 d’Octubre

El Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola lliura aquest dissabte 19 d’octubre una nova edició dels Premis 9 d’Octubre que enguany se celebra per tercera vegada consecutiva en el seu format actual. 

L’acte s’iniciarà a partir de les 20 hores a la Casa de Cultura amb una conferència-col·loqui a cura de Francesc J. Hernández sota el títol El tio Canya ha mort. Estat actual i perspectives del valencià en un món globalitzat. Quant als guardonats, el Premi Col·lectiu Serrella correspon en aquesta edició al banyerí Luis Doménech Albero ‘Casporrí’, per la seua trajectòria personal en el coneixement de la natura dels voltants de la Serra Mariola; el Premi Àngela Sempere se li atorga a la professora universitària i escriptora de Beneixama Maria Conca Martínez, per la seua labor en el camp de la docència i defensa de la nostra llengua i, finalment, el Premi Barcella ha estat concedit al Col·lectiu Mussol de Banyeres de Mariola per la seua tasca solidària en l’organització del concert Mariola Rock durant els darrers anys.

L’acte estarà presentat pel professor i membre del Col·lectiu Serrella Vicent Belda. Al finalitzar se celebrarà un sopar de germanor al bar Quinta Avenida de la localitat.

Francesc J. Hernàndez (València, 1959) és professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, on imparteix classes de Sociologia de l'Educació. Dirigeix l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives. Ha fet estades en les Universitats de Gottingen, Kaiserlautern i Viena, entre altres. És articulista del periòdic Levante-EMV i membre de l’Associació d’Amics de Lluís Vives. Disposa d’una remarcable carrera com a creador de materials i orientacions per a l’Ensenyament Mitjà de la Filosofia com Didàctica de la pantalla per a una pedagogia de la ficció audiovisual; L’escola zombie; Cinema i filosofia. Com ensenyar filosofia amb l’ajut del cinema; Manual bibliogràfic per a l’ensenyament de la filosofía, així com Passeig per València de la mà de Joan Lluís Vives, una invitació a llegir el diàleg de l’humanista valencià, entre altres.

Pepe Payà presenta la seua novel·la ‘Identidad’

Pepe Payà, escriptor nascut a Biar i professor de Llengua i Literatura Castellana a l’IES Professor Manuel Broseta d'aquesta localitat, presenta el divendres 4 d’octubre la seua nova novel·la titulada ‘Identidad’, editada pel Grupo Tierra Trivium.

La introducció estarà a cura de Paloma Martínez, companya de Payà en tasques docents. L'acte se celebrarà a la Biblioteca Pública Municipal a partir de les 20 hores.

Comença un nou curs acadèmic marcat per la normalitat

En el matí del 9 de setembre s’ha tornat a repetir la imatge d’alumnes adreçant-se cap als centres educatius locals per començar un nou curs que, a falta de cobrir-se algunes places de professorat per diversos motius, ha estat marcat per la normalitat.

Quant al CEIP Alfonso Iniesta, la direcció del centre informa que durant el present curs hi ha un total de 433 alumnes, tots ells adscrits al programa plurilingüe d’ensenyament en valencià, havent desaparegut ja el programa d’ensenyament en castellà a conseqüència de l’aplicació progressiva del programa pluriligüe. En aquest mateix centre resten per cobrir un total de 5 places del professorat degut a diversos motius, esperant que siguen cobertes en les adjudicacions previstes aquest mateix dimecres. Per altra banda, en el centre s’han realitzat durant l’estiu una sèrie de reformes que afecten als edificis d’Infantil i Primària, tals com el canvi de finestres, revestiment interior o pintura a l’espera de l’inici oficial de les obres de l’aulari d’Infantil dins del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

En el que respecta al col·legi concertat Fundació Rinera, s’indica que este curs el centre acull un total de 61 alumnes en Infantil; 134 en Primària; 97 en ESO i 27 en el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Gestió Administrativa, sent la normalitat la nota dominant com ja s’ha indicat.

Finalment, a l’IES Professor Manuel Broseta el nombre d’alumnes s’aproxima als 322, sent una xifra similar a la del curs anterior, segons s’ha comentat des de la direcció del centre. L’institut acull 2 grups de cada nivell de l’ESO, 2 primers i un segon de BAT, 2 grups de Cicles Formatius d’electricitat i equips electrònics i 2 grups de Formació Bàsica. Quant al professorat sols resta per cobrir una plaça per jubilació i una mitja jornada de programa de FB, la qual s’espera siga adjudicada al llarg d’aquesta mateixa setmana.

 

 

7a edició del Rural Film Fest

Del 31 de juliol al 4 d’agost tindrà lloc la setena edició del Rural Film Fest, el Festival Internacional de Cinema Rural i Medi Ambiental, de caràcter itinerant, que recorrerà diferents municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb entrada lliure i gratuïta. El 31 de juliol es faran projeccions a Muro i Benimarfull; l’1 d’agost, a Banyeres de Mariola i Agres; el 2 d’agost, a Cocentaina i l’Alqueria d’Asnar; el dia 3, a Alfafara i Alcosser de Planes; i el dia 4 tindrà lloc la cloenda del festival al Barranc del Cint, a Alcoi. En l’edició de 2019 participen 40 pel·lícules, 32 curtmetratges i 7 llargmetratges, amb representació de 16 països, com Espanya, Rússia, Finlàndia, Turquia o Colòmbia. El festival té dues categories, EcoFilms (pel·lícules sobre el món rural, l'ecologia, la sostenibilitat o el medi ambient) i RuralFicció (de temàtica lliure). Algunes dels films projectades faran la seua estrena mundial, internacional o estatal al festival.

*DIMECRES, 31 DE JULIOL

[MURO, Centre Cultural Polivalent, 19:00 h]                                  
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «Utopia» de Yang Takae Kwi-hae (Regne Unit)
– «Now Or Never» de Matt Senior (Regne Unit)

[BENIMARFULL, Plaça Major, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Negra Sombra» de Marina G. Arias (Espanya)

– «Success de Valentin Suntsov» (Rússia)
– «The Last Well de Filip Filković» (Croàcia)
– «Ser con el Otro» de Waldo Román Martínez (Argentina)
– «Matria» de Álvaro Gago (Espanya)
– «Déguste» de Stéphane Baz (França)
– «Ubi Sunt» de Sandra Román (Espanya)

*DIJOUS, 1 D’AGOST

[BANYERES DE MARIOLA, Casa de Cultura, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «Terra» de Julia Kushnarenko (Rússia)
– «Famdeterra» de Toni Lucas (València)

[AGRES, Plaça de l 'Assut, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Me convierto en diablo» de Rodrigo Jardon (Mèxic)
– «Mascarpone» de Jonas Riemer (Alemanya)
– «The Beekeeper» de Adrian Schwartz (Alemanya)
– «The Plastic Godzilla of the Baltic Sea» de Reetta Neittaanmäki (Finlàndia)
– «Skógafoss» de Niels Bourgonje (Països Baixos)
– «The future of Priapus» de Nejla Osseiran (Turquia)
– «99,9%» de Achille Marciano (Itàlia)
– «A strange trial» de Marcel Barelli (Suïssa)
– «Vacío» de Alfredo Lamas (Espanya)

*DIVENDRES, 2 D’AGOST

[COCENTAINA, Centre Cultural El Teular, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «897 Km» de Douro de André (Portugal)

[L' ALQUERIA D'ASNAR, Plaça Miguel Hernández, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «Dry Fly» de Rut Juan (València)
– «Un sueño en blanco y negro» de Pedro de la Serna (Espanya)
– «Enjaulados» de Pamela Velazquez (Estats Units)
– «Peix al forn» de Guillem Miró (Espanya)
– «En esas tierras» de Nayra Sanz (Espanya)
– «Patchwork» de Maria Manero (València)
– «The Reef» de Sven Dreesbach (Estats Units)
– «Morning Cowboy» de Fernando Pomares (Espanya)
– «Ascensión» de Jose Larrosa (València)

*DISSABTE, 3 D’AGOST

[ALFAFARA, Centre Cultural El Patronat, 19:00 h]
SECCIÓ OFICIAL LLARGMETRATGES
– «El Peso del Oro» de Yves Itzek (Alemanya)
– «A costa del sol» de Daniel Natoli (Espanya)

[ALCOSSER DE PLANES, Plaça de la Pau, 22:00 h]
SECCIÓ OFICIAL CURTMETRATGES
– «El cielo es nuestro techo» de Carlos Cazurro (Espanya)
– «Circuit» de Delia Hess (Suïssa)
– «Amancio vampiro de pueblo» de Alejo (Espanya)
– «Ashes in the Wind» de Paulo César Fajardo (Portugal)
– «Wishbutton» de Vladimir Kvetnoy (Rússia)
– «Kintsugi» de Alejandra Cardona (Colòmbia)
– «A Voice Above Nature» de Annie Moir (Regne Unit)
– «Violeta + Guillermo» de Óscar Vincentelli (Espanya)

*DIUMENGE, 4 D’AGOST

[ALCOI, Barranc del Cint, 20:00 h]
Lliurament de premis.

Cicle de cine ‘Documenta 2019’

Coincidint amb la celebració de les festes de la Malena, l’Ajuntament de Banyeres de Mariola oferix una nova edició del cicle de cinema documental ‘Documenta 2019’, que enguany torna a projectar dues obres molt interessants dins d’aquest gènere cinematogràfic.

La primera de les projeccions en la vesprada del dimecres 10 de juliol, a partir de les 20 hores a la Casa de Cultura, és “Experiment Stuka”, de Pepe Andreu i Rafael Molés, amb 2018 com any de producció. En el mateix es compta com en plena Guerra Civil, 4 pobles de Castelló van ser objecte de provatures de l’avió Stuka per part de l’aviació nazi, les quals van causar 38 morts civils de forma indemne.

La segona projecció, dijous 11 de juliol i amb el mateix horari, correspon a la guardonada amb el Goya 2018 al millor documental amb títol “Muchos hijos, un mono y un castillo”, de Gustavo Salmerón, realitzat en 2017. El documental narra la història de Julita, que veu com una gran part dels seus desitjos i il·lusions van acomplint-se fins que el seu fill descobrix que s’ha perdut una vèrtebra de la seua besàvia assassinada i que havien guardat al llarg de generacions. Aquest documental també ha estat guardonat al festival de Karlovi Vary, a la República Txeca, en 2017, així com els premis Fènix i Platí al millor documental.


Pàgina 1 de 57

Editorial: Banyeres Digital, fins sempre!
dimecres, 13 de novembre de 2019
Al setembre de l’any 2005 ixia a la llum pública Banyeres Digital, el primer diari digital a Banyeres de Mariola redactat íntegrament en la... Llegiu-ne més...
El PP, partit més votat en les eleccions del 10N
diumenge, 10 de novembre de 2019
El Partit Popular ha estat la formació política més votada a Banyeres de Mariola en les Eleccions Generals del 10 de novembre, rellevant així al... Llegiu-ne més...
La xifra de l’atur baixa en 81 persones al mes d’octubre
dijous, 7 de novembre de 2019
81 persones menys al llistats de l’atur durant el mes d’octubre a les comarques de l’Alcoià- Comtat, segons reflexen les dades del Servef en... Llegiu-ne més...
Convocat el 35é concurs del cartell de festes
dimarts, 5 de novembre de 2019
La Comissió de Festes de St. Jordi convoca la celebració de la XXXV edició del Concurs del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians... Llegiu-ne més...
El Consorci Crea implantarà un projecte de compostatge en els centres escolars del Pla Zonal
divendres, 1 de novembre de 2019
El Consorci de Residus Crea instal·larà compostadores en tots els centres escolars de la seua àrea de gestió situats a Banyeres de Mariola,... Llegiu-ne més...
La Diputació d'Alacant inverteix 500.000 euros en la millora de les zones verdes
divendres, 25 d'octubre de 2019
La Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic de la Diputació d’Alacant ha aprovat aquesta setmana la distribució de mig milió d’euros... Llegiu-ne més...
RSS

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, així com l’experiència de l’usuari al navegar per la web. Més informació. Accepte